Aalborg Symfoniorkester – sæsonafslutning

2015-05-13T00:00:00+00:0013. maj 2015|Kaj og familien|

Dirigent: Rumon Gamba
Solister: Elizabeth Watts, sopran og Mark Stone, baryton
Kor: Filharmonisk Kor, Aalborg. Coro Misto. Og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor, der mistede kordirigent Peter Nørgaard ved en bilulykke for 14 dage siden. Et kæmpetab for den fantastiske iværksætter.
Koncertmester: Veselin Demirev

 

Program
Benjamin Britten Four Sea Interludes – fra operaen Peter Grimes
R. Vaughan Williams Symfoni nr. 1 – A Sea Symphony

 

Sæsonens sidste koncert var samtidig afsked med chefdirigent, Rumon Gamba, der efter 4 år ved roret søger nye udfordringer. Han har været en stor positiv oplevelse og afsluttede da også med at demonstrere sine evner til at levendegøre den klassiske musik.

 

I dette tilfælde fra operaen Peter Grimes, der handler om en fattig fisker, der lever isoleret i det nære samfund. Han benytter drenge fra fattiggården som medhjælpere, der lider under hans hårde behandling. Under en hård storm forliser han og drukner sammen med drengen.

 

Musikken skildrer daggry, søndag morgen, hvor vi hører kirkeklokkerne, måneskin og uvejr.
Da Rumon var færdig med gennemgangen, var vi alle klædt på til at nyde musikken. Det hele blev ikke ringere af, at vi for nogle år siden så operaen Peter Grimes i Amsterdam.

 

Aftenen sluttede med Williams A sea Symphony med kor,sopran Elizabeth Watts og baryton Mark Stone.

 

Vi vil komme til at savne Rumon Gamba, men vi må håbe, at musikchef Jan Kvistborg vil benytte ham som gæstedirigent. Spændende hvor han lander!