Familien på Samsø

2015-08-17T00:00:00+00:0017. august 2015|Kaj og familien|

Annette havde fået den geniale idé at samle den nære familie på Samsø for at tage afsked med August, der skal til Hong Kong på torsdag som udvekslingsstudent. Hun havde lejet den gamle købmandsgaard i Ballen på Samsø.

 

Marianne og Anders ankom fra Stavanger, Bente og Poul fra Sæby, Lilly og Kaj fra Frederikshavn, Annette, Per, Marie og August fra København direkte til Ballen, mens vi jyder sejlede fra Hov ved Odder med Danmarks mest miljøvenlige færge, der sejler på flydende naturgas. Når der kommer tilstrækkelig produktion, skiftes der til biogas, der er CO2 neutral. Samsø har det miljømål, at man i 2030 vil være fuldstændig fossilfri. Allerede i dag foregår elforsyningen med vindenergi, og 60 % af varmen kommer fra vindmøllerne. Flere af bilerne kører på el.

 

Den gamle købmandsgaard var i sig selv en oplevelse. Der var seks boliger i gammel stil fra 1840’erne. Det hele drives af ejeren Morten Rasmussen Fangel, der i øvrigt arbejder med diverse kurser i projektledelse m.v.

 

Der var køkken, spisestue, lysthus, stor køkkenhave, så vi i bedste NOMA stil kunne benytte lokale produkter. Alt fungerede efter bogen. Vi kørte rundt på den smukke ø, der på mange fronter arbejder med økologi. Det skønne gadekær i Nordby er en oplevelse. Der var mange gode spisesteder og forretninger. En rigtig ferieø.

 

Vi var meget tilfredse, men led den tort, at Pouls flotte 18 år gamle Volvo V70 ikke ville starte, da vi skulle hjem med færgen. Strømmen var brugt. Vi blev skubbet ombord og fik strøm fra nabobilen, så vi kunne komme til Sæby. Så fik vi den oplevelse med oven i hatten. Nu håber vi, at August får et godt år i Hong Kong.