Frokost på Københavns Rådhus med netværket Vild med Verden

2019-01-17T11:55:13+00:0021. august 2015|Ledelse og kommunikation|

Efter den meget interessante gennemgang af folketinget, fortsatte vi kl. 12.10 til Københavns Rådhus, hvor der var dækket op til frokost i Borgerpræsentationens mødesal, der var det eneste rum, der kunne rumme os, men så fik vi jo den oplevelse med.

 

Overborgmester Frank Jensen bød velkommen og holdt en times foredrag om livet i hovedstaden ud fra temaet: ”Hvad er meningen med Københavns Kommune?”. Han fortalte om den turn around, der indledtes for 20 år siden med satsning på byudvikling og skabelse af Greater Copenhagen, der omfatter Sjælland og Malmø.

 

Han viste billeder fra de mange byggeprojekter, bl.a. på Islands Brygge, hvor han selv bor. Han fortalte om cykelbyen København, der er blandt de ledende i verden, så folk fra hele kloden kommer for at se, hvordan man har løst infrastrukturen, bl.a. ved at bygge særskilte cyklebaner. Han skulle for øvrigt dagen efter indvie Cirkelbroen over Christianshavns Kanal skabt af Olafur Eliasson.

 

Han var meget optaget af begrebet Grøn By og fortalte om de mange projekter med alternativ energi og satsningen på, at man allerede i 2025 skal være CO2 neutral. Frank er meget engageret i livet som overborgmester og skulle også haste videre til næste møde, hvor bl.a. prinsesse Marie skulle deltage. Et flot arrangement med stor tak til Frank.

 

Vi havde derefter fri til at besigtige København. Nogle af damerne havde medtaget kreditkortet og resultaterne blev vist frem i lufthavnen inden afgangen kl. 21.20. Ærgerligt at ikke mindre end 6 af de tilmeldte måtte melde fra pga. sygdom, men det må vi indhente ved en passende lejlighed.