Harald Nielsen er død

2015-08-14T00:00:00+00:0014. august 2015|Kaj og familien|

Efter 4-5 års kamp mod kræften, døde Harald i tirsdags med Rudi ved sin side. Han er vel den mest kendte Frederikshavner for sine præstationer med fodbolden. Jeg husker ham især for at kunne sparke på mål i alle tænkelige situationer og for hans hurtighed den første meter. Han var naturligvis af stor betydning for F.f.I. og det år, han om sommeren blev solgt til Bologna, førte F.f.I. første division, og selv om man tabte alle efterårets kampe, lykkedes det at undgå nedrykning, der først kom året efter.

 

Harald havde kæmpesucces i Italien og blev topscorer for Bologna og for hele Serie A. For den præstation kom han for øvrigt i audiens hos paven. Han blev i 6 år i Bologna og blev æresborger, og ved hans død sørgede hele byen, og aviserne var fyldt med artikler om hans bedrifter.

 

Da han blev solgt til Inter i Milano, var han verdens dyreste fodboldspiller, hvilket er ret fantastisk for en maskinlærling fra Frederikshavn. Han spillede med om verdensmesterskabet for klubhold, men måtte allerede som 29-årig stoppe karrieren, og flyttede sammen med Rudi til København og stiftede et import/eksport firma med italienske lædervarer assisteret af sønnen Henrik og datteren Heidi.

 

Han blev involveret i mange firmaer, var initiativtager sammen med Helge Sander for at indføre professionel fodbold i Danmark og blev formand for FCK, Se og Hørs Gunnar Nu fond, Rebild selskabet m.fl. Jeg kendte ikke Harald personligt, før han en dag kom ind på mit kontor og fortalte, at han var formand for Gunnar Nu Fonden m.v., hvor han syntes vi burde deltage. Og det blev til gensidigt venskab med mange arrangementer i København, hvor vi mødte fodboldeliten m.fl.

 

Hans fødselsdagsfester var imponerende. Jeg husker bl.a. hans 60 års fest, der afholdtes i Farum Idrætspark i Sepps restaurant. Da jeg selv holdt 70 års fødselsdagsfest i Det Musiske Hus, bidrog Harald og Rudi med deres deltagelse, og han fortalte anekdoter fra et fantastisk liv. Man kan roligt sige, at han er en af Frederikshavns store sønner, der har bevaret tilhørsforholdet til egnen.

 

Han blev i 2014 udnævnt til Ven af Tordenskjold og benyttede enhver lejlighed til a besøge familien og ejendommen i Nielstrup. Transporten foregik normalt i bil, og han havde mange rariteter gennem årene, men han endte de seneste år med at satse på italienske biler, hvor Rudi kørte i Lancia Kappa og han købte en Lancia Thesis, der var en vidunderlig bil.

 

Harald vil blive savnet – æret være hans minde.