Møde i netværket Vild med Verden om SMAG

2019-01-17T11:55:12+00:0023. september 2015|Ledelse og kommunikation|

36 forventningsfulde netværksdeltagere var mødt op for at opleve professor Ole Mouritsen, Syddansk Universitet, fortælle om SMAG. Ole er direktør for MEMPHYS-Center for Biomembrane Physies, direktør for TASTEforLife, Danish Center for Taste og præsident for Danish Gastronomical Academy.

 

Jeg kunne fortsætte med beskrivelsen af Oles utallige aktiviteter, men med direkte ankomst fra Canada til Zoo, Aalborg fortalte han om det at SMAGE, og det vil naturligvis føre alt for vidt at prøve på at gennemgå 3½ timers foredrag om mad m.v., men jeg vil dog fremhæve, at japanernes indflydelse på kogekunsten var imponerende og ikke mindst deres daglige forberedelse af måltiderne ved at fremstille en fond lavet af fisk og søgræs, DASHI, som basis for diverse retter var spændende. Og så var fortællingen om UMAMI, (den 5. smag) meget interessant, hvor tilsætningen af umami pifter måltidet op til en bedre smag.

 

Komtur Karl Otto Sdhmidt Cordon Bleu havde varmet os godt op med en længere artikel om mad – et historisk indblik i Puritanisme og Hedonisme, der konkluderede, at “Mennesket er, hvad han spiser”. Den nye restauratør i Zoos restaurant Panorama, Lars Jeppesen, serverede en lækker frokost, meget passende i dagens anledning.

 

Ole Mouritsen har i øvrigt mailet til mig og takket for den hyggelige formiddag, hvor det var en fornøjelse for ham at opleve de meget interesserede og engagerede tilhørere. Det er nu først og fremmest os, der takker for en meget spændende formiddag.

 

        

 

        

Vi forsatte den 24. september i Frederikshavn på 2 takt, hvor museumsleder, arkivar, foredragsholder, story teller m.v. Erik Christensen, Bangsbo Museum, berettede om menneskerne i det gamle Frederikshavn. Han fortalte i 3 timer om livet gennem årene, og flere af dagens deltagere var ægte Frederikshavnere, der levede med i hver sætning. Erik har en imponerende hukommelse og lever og ånder for historien.

 

Foredraget blev sat i relief ved at foregå i Alpha Diesels gamle lokaler, hvor restauratør Dennis Sommer netop indviede en ombygning af lokalerne, så de er blevet endnu mere præget af den gamle motorfabrik. Vi fik serveret en superlækker frokosttallerken og som en surprise en skål med muslinger. Atter en spændende formiddag. Tak til Erik og Dennis.