Venner af Tordenskjold på udflugt til “Fylleledet”

2015-09-12T00:00:00+00:0012. september 2015|Kaj og familien|

Årets udflugt med arkivar, forfatter m.v. Erik Christensen, Bangsbo, gik i år til “Fylleledet” også kaldet den hemmelige skov beliggende mellem Brønderslevvejen og Rideklubben.

 

Her byggede tyskerne i 1943-44 en lang række bunkers til opbevaring af ammunition, og området var i mange år hermetisk lukket, da søværnet efter krigen overtog hele området og fortsatte med at opbevare ammunition, der blev stærkt bevogtet.

 

For ca. 5 år siden blev hele området købt af Birgit og Jens Erik, der åbnede skoven for publikum. Man har fået oprettet en kunstnerforening, der arrangerer flere årlige udstillinger. Nogle af bunkerne er udlejet til opbevaring af møbler m.v., og en af bunkerne bliver sågar brugt til opbevaring af vin og en anden til ostelagring.

 

Mandskabsbygningen er omdannet til cafeteria, hvor vi indtog frokosten + kaffe og hjemmebag efter rundgangen i hele området med Erik Christensen, der havde en historie at fortælle om de enkelte bunkers og området i det hele taget. Herunder fortællingen om tyskernes liv i skoven.

 

Man må beundre Erik for en fantastisk indsigt i historien. Han er sandelig et omvandrende leksikon. “Calle” takkede for en fin dag. Næste år står den på Knivholt.