Aalborg Symfoniorkester: Schønwandt & Strauss

2015-10-29T00:00:00+00:0029. oktober 2015|Kaj og familien|

Musikchef Jan Kvistborg indledte aftenen med at præsentere aftenens dirigent Michael Schønwandt, der nu er tilknyttet orkestret som særlig vejleder. Han og orkestret virkede uhyre veloplagte, så det blev en rigtig musikaften med Richard Strauss (1864-1949).

 

Man indledte med Tod und Verklarung, hvor orkestret var fuldt besat på alle pladser. Derefter fulgte Fem sange for sopran og orkester med sopran Ann Petersen som solist. Hun har de senere år turneret en del med Wagner som speciale, og det gik nok igennem til de 5 sange, der blev fremført med stor stemmekraft. Hun fik stort bifald fra det store publikum.

 

Efter pausen blev alle kræfter sat ind for at spille Also sprach Zarathustra op. 30. Einleitung, og det var simpelthen en oplevelse. Det er så moderne at tale om skarphed og kant. Her var sandelig begge dele. En stor oplevelse. Vores koncertmester Veselin Demirev demonstrerede stor kunnen med flere solo passager til publikums store begejstring.