Tordenskjolds 325 års fødselsdag – Flådestation Frederikshavn

2015-10-28T00:00:00+00:0028. oktober 2015|Kaj og familien|

Overværkmester Arne Hougaard kunne for 40. gang være ceremonimester på kåringen af Tordenskjold på hans fødselsdag den 28. oktober.

 

Hvert år kåres tre venner af Tordenskjold. I år blev det borgmester Birgit Hansen, der blev aldeles fremragende italesat af Jette Lyng. Vores lokale kapelmester Knud Erik Thrane og multikunstneren Jan Michael Madsen spillede og sang “Kære lille Birgit” i bedste Ragnvald stil, så vi allesammen var rørte. Hun blev kåret på grund af sit store engagement i alle kommunens forhold, og min gamle ven politimester Søren Kamp Knudsen ville have sagt: “Hun har fortjent det”, eller i værste fald: “Ingen må skånes”.

 

Officersforeningen havde valgt fungerende garnisonskommandant Knud Leimand som ven, og endelig blev museumsdirektør Benno Blæsild, Fregatten Jylland, valgt som repræsentant for landskendt person.

 

Efter at alle havde slået deres navneskilt fast i en gammel egeplanke, kunne Arne Hougaard indkalde til årets højdepunkt: Forloren skildpadde med en passende sjat sherry. En fin dag, hvor der var en del fornyelser, der gjorde, at tiden strøg afsted.