Winemaker’s dinner med Laurent Ponsot på Fusion i Aalborg

2019-01-16T14:25:54+00:0026. oktober 2015|Kaj og vin|

Fusion (Thomas Lysager) og Otto Suensons Vinhandel (Ann Hoff) havde arrangeret en spændende aften, hvor Laurent Ponsot, Morey-Saint-Denis, Bourgogne, præsenterede et udsøgt udvalg af husets vine, der gik op i en højere enhed med dejlig mad fra Fusion.

 

Aftenens store oplevelse blev for mit vedkommende 3 store glas, der
direkte kunne sammenlignes, nemlig Griotte Chambertin 1998, Chapelle Chambertin 1998 og Clos de la Roche 1998. Tre kanonvine.

 

Aftenens vine fra Domaine Ponsot

  • Grande Reserve, Gosset Champagne
  • Morey Clos des Monts Luisants 1998
  • Corton Charlemagne 2011
  • Chambolle Musigny Cigales 2012
  • Morey Saint Denis Allouettes 2007
  • Griotte Chambertin 1998
  • Chapelle Chambertin 1998
  • Clos de la Roche 1998

Menu

  • Appetizers/snacks: Miniburger med iberisk sortfodsskinke – skorzonerrod med Giaveri caviar – soja “caviar” med teriyakibraiseret svinebryst
  • Forret: Tataki jomfruhummerhaler med æble-ingefær sifon, råmarinerede æbler og malt
  • Mellemret: Pighvar med cashewnødder og grønkål, springløg og muslingesauce
  • Mellemret: Dansk økologisk andebryst med selleri, pastinak og 5 spices
  • Hovedret: Buk med dehydreret foie gras, skorzonerrod, citronsne og trøffelsauce
  • Dessert: Jordskokkeis, wasabikaramel, kokosgranité og brændt hvid chokolade