Soirée med Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark

2019-01-16T14:25:54+00:008. november 2015|Kaj og vin|

Ordenens Soireé foregik i år på Store Kro i Fredensborg. Det startede med en rask spadseretur til Fredensborg slot, hvor der var besigtigelse af prinsens haver, der er en af Danmarks største barokhaver. Fantastisk anlæg, hvor prinsens ovenikøbet har 2 små vinmarker.

 

Kl. 17.00 bød komtur Karl Otto Schmidt velkommen og foretog diverse optagelser og udnævnelser.

 

Middagen var perfekt og moderne, og vinene var valgt med omhu. Dog vil jeg nok være lidt forbeholden for sauvignon blanc’en fra New Zealand, der i den grad duftede af kattepis, som helt tog overhånd.

 

Vin

  • Chateau Ste. Michelle, Riesling 2012, Washington State
  • Palliser Estate, Sauvignon Blanc 2013, Martinborough
  • Erbaluna, Barbere d’Alba 2012, Piemonte
  • Weingut Melsheimer, Riesling Spätlese 2013, Mosel

Menu

  • Hummer, brunet smør og sort trompetsvamp
  • Vesterhavstorsk, persille og skozonerrødder og kærnemælk
  • Kalvefilet, variation af kål og rødbeder
  • Agurk, hvid ckokolade og æble

Ellers var der ikke meget at klage over. Det skulle lige være, at en mår om natten havde ædt ledningen over, der var forbindelse til turboen, så Alfaen måtte køre uden turbokraft, men det gik da fint, så vi nåede da hjem i god beholdenhed.