Ti kinesere på besøg

2019-01-17T11:55:12+00:004. november 2015|Ledelse og kommunikation|

Professor Olav Jull Sørensen, AAU, havde bedt mig om at arrangere virksomhedsbesøg i Frederikshavn og Skagen for 10 kinesiske studerende fra AAUs afdeling i Peking. De er i Danmark i 2 måneder for at følge livet på AAU i Aalborg, og herunder skal de opleve danske virksomheder, der er dygtige til at arbejde med innovation.

 

Jeg havde aftalt besøg hos flg. firmaer, der alle præsterede fremragende oplæg til stor glæde for kineserne og Olav. Vi startede med Frederikshavn kommune, hvor Gitte Hyttel Skrubbeltrang fortalte om kommunens samspil med erhvervslivet. Fortsatte til MAN diesel og turbo, hvor Poul Knudsgaard og Morten Jeppesen gav et indblik i den store omstillingsproces, man er i gang med, med innovationsprocesser om propeller, ny motortype, udvikling af nyt servicekoncept m.v.

 

Gik derefter hen til Arena Nord, hvor Per Malmberg for øjeblikket stråler som en sol med udsigt til alle tiders VM kvindehåndbold kampe i december, hvor der allerede nu er næsten udsolgt til alle kampe. Per spenderede en sandwich + vand, inden vi fortsatte til det grå fyr i Skagen, der for øjeblikket indrettes til et meget spændende informationscenter om fuglelivet på grenen. Alle besteg fyrtårnet og fik et fremragende overblik over toppen af Danmark, inden hele flokken spadserede ud på Grenen for at opleve de 2 have.

 

Dagen sluttede med besøg hos Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn, hvor Laust Nielsen på bedste vis fremførte firmakonceptet, demonstrerede B&O fjernsyn m.v. og fortalte om salg på internettet. Klokken var nu blevet 17.30, og det var nogle trætte men glade kinesere, der satte kursen mod Aalborg.