Aalborg Symfoniorkester – Rizzi & Coeytaux

2015-12-10T00:00:00+00:0010. december 2015|Kaj og familien|

Dirigent Carlo Rizzi
Solist Amaury Coeytaux, violin
Koncertmester Veselin Demirev

 

Program:

  • W.A. Mozart Adagio for violin og orkester
  • W.A. Mozart Koncert nr. 5 for violin og orkester
  • Sergej Prokofjev Suite af musikken til balletten Rome og Julie

Cellist Annette Holck præsenterede meget elegant aftenens program og fortalte om hændelser i ugens løb, hvor der havde været stor aktivitet, bl.a. optagelse af julekoncert i TV 2. Hun kunne også berette om 4 dages forberedelse med dirigent Rizzi, der havde været en stor oplevelse og endelig kunne hun fortælle, at hun i aften spillede sin sidste koncert med Aalborg Symfoniorkester efter 33 år, så nu ville hun pensioneres. Efter koncerten blev hun hyldet af musikchef Jan Kvistborg og orkestret spillede “Auld Lang Syne”, så smukt og vemodigt, at ikke et øje var tørt.

Selve koncerten blev en stor oplevelse. Solisten Coeytaux spillede sidst i Aalborg i december 2014 med stor succes, så vi glædede os alle til at høre ham igen. Han spiller på en 1773 Guadagnini violin Mozarts violinværker så smukt, som det kan gøres. Og da orkestret efter pausen foldede sig ud i balletmusikken til Romeo og Julie, blev det årets største musikbegivenhed.
Sikke en aften!