Bourgogne smagning

2019-01-16T14:25:54+00:0031. marts 2016|Kaj og vin|

Ann Hoff fra Otto Suenson havde inviteret til på Fusion i Aalborg og vi fik sandelig vores sag for, nemlig smagning af 19 forskellige store vine, fordelt således:

  1. Remoissenet, Bourgogne Blanc, Renommée 2014
  2. Merlin, Saint Veran 2012
  3. J. Prieur, Beaune Champs Pimont, Blanc 1.cru 2012
  4. Paul Pillot, Chassagne Montrachet, Clos St. Jean Blanc 2013
  5. Ramonet, Puligny Montrachet, Ensignieres MG 2012
  6. B. Leroux, Mersault Porusot 1. cru 2012
  7. Lecheneaut, Bourgogne Rouge Clos Prieur 2012
  8. B. Leroux, Savigny les Beaune 2012
  9. Joblot, Givry 1. cru Celliere Aux Moines Rouge 2013
  10. Lignier, Morey-St. Denis 2013
  11. Mongeard Mugneret, Vosne Romanée, Les Maiziéres Hautes 2013
  12. Tollot-Beaut, Aloxe Corton 2012
  13. J. Prieur, Volnay Santenots 1. cru 2006
  14. Roumier, Chambolle-Musigny 2005
  15. Chevillon, Nuits St.-Georges Cailles 1. cru 2013
  16. Chevillon, Nuits St.-Georges Cailles 1. cru 2005
  17. Dugat-Py, Gevrey Chambertin, Vielles-Vignes 2013
  18. Ambroise, Corton Grand Cru, Le Rognet 2012
  19. Ponsot, Clos de lan Roche VV 2006

Efter denne kraftige opvarmning, der krævede hårdt arbejde i 2 timer, diskede Fusion op med et forrygende måltid med tilsvarende vine:

  • Stenbidderrogn – Puligny Montrachet 1er cru 2011, Domaine Leflaive
  • Havtaske – Hautes Côtes de Nuits 2012 Saint Philibert Monopole, Meo-Camuzet
  • Duroc svinenakke – Griotte Chambertin Grand Cru 2007, Domaine Ponsot
  • Farseret vagtel – Sori Tildin Langhe DOC 2006, Angelo Gaja

En forrygende oplevelse, der vil gå over i historien.