Danmark møder Japan i Musikkens hus med Aalborg Symfoniorkester

2016-04-07T00:00:00+00:007. april 2016|Kaj og familien|

  • Dirigent: Takuo Yasa
  • Solist: Claus Ettrup Larsen, fløjte
  • Koncertmester: Vesselin Demirev

Program

  • Toru Takemitsu: Spirit Garden – for orkester
  • Carl Nilsen: Koncert for fløjte og orkester
  • Dimitrij Sjostakovitj: Symfoni nr. 10

Spændende type japansk dirigent og komponist. Musikken illustrerede et havebesøg, og man fornam japanske kirsebær med danske mælkebøtter. Symfoniorkestrets egen fløjte, Claus Ettrup Larsen, var solist i næste nummer af Carl Nielsen. Han startede med at forklare arbejdsdelingen mellem orkester og solist, illustreret af enkelte medlemmer. Han brugte uddrag af Carl Nielsens koncert som demonstrationsmateriale, men den arme japanske dirigent forstod jo ikke et ord dansk, så nodeforvirringen var komplet. Claus blev rigtigt fløjtet varm, og han blev også kraftigt beklappet af publikum og måtte ud i et skønt ekstranummer.

 

Aftenen sluttede med Sjostakovitjs symfoni nr. 10. Den varede 57 minutter, og da tempoet mange steder er højt og dramatisk, var det et træt orkester, hvor alle virkeligt var kommet på arbejde.