Schønwandt & Berlinerfilharmonikeren

2016-04-14T00:00:00+00:0014. april 2016|Kaj og familien|

Programmet bød på Bartok: Koncert nr. 2 for violin og orkester og Tjajkovskij: Symfoni nr. 4

Dirigent: Michael Schønwandt. Solist: Andreas Buschatz på violin. Koncertmester: Sergey Tsoy.

Aftenen blev indledt med, at musikchef Jan Kvisteborg og dirigent Michael Schønwandt afslørede en aluminiums buste af Jens Schrøder, der var den første chef for Aalborg Byorkester, som senere blev til Aalborg Symfoniorkester. Han startede i 1942 og først efter 37 år overlod han dirigentstokken til sin efterfølger, der fik 65 musikere på lønningslisten.

 

Aftenens koncert blev lidt af en begivenhed. Violin solisten er til daglig koncertmester i Berliner Filharmonikerne, der regnes for et af verdens bedste orkestre, og han kunne sandelig sit kram. Han førte an i 36 minutter uden at tøve et sekund, og orkestret fulgte ham som en skygge.

 

Efter pausen spillede symfoniorkestret Tjajkovskijs symfoni nr. 4 med en glød og temperament mesterligt styret af Michael Schønwandt, der fik stort bifald, da han forærede dirigentbuketten til skønne og kønne Anna Dahl. Meget velfortjent.