Fremtidens fødevarer med professor Klaus G. Grunert

2019-01-17T11:55:10+00:0027. maj 2016|Ledelse og kommunikation|

Vores seneste møde i Vild med Verden var i Skallerup den 27. maj med professor Klaus G. Grunert, Århus Universitet, og dagens tema var: Fremtidens fødevarer.

Hvis deltagerne havde sat næsen op efter, om vi i fremtiden kommer til at spise kunstigtkød, insekter, halmkurve, regnorme m.v., blev de skuffet. Klaus Grunert turde ikke indlade sig på disse gætterier, men gav os 3 timers forelæsning i markedsøkonomi med vægt på fødevaresektoren. Så vi fik en interessant gennemgang af produktionen af juice, smør (Lurpak), Danish bacon m.v. samt tilhørende værdikæder. Herunder, at dagens forbrugeradfærd i stor udstrækning er bestemmende for fremtidens fødevarer og dermed en mere forbrugerorienteret produktion m.v. Der kan opstilles et utal af trends, der afhænger af politik, økonomi, teknologi, social position m.v.

Klaus G. Grunert gennemgik derefter fire områder, der for øjeblikket er i fokus, nemlig at der udvises:

  • ANSVARLIGHED (bæredygtighed, sundhed, næring, oplevelser osv.)
  • AUTENSITET (ægte varer, håndværk, lokalt produceret osv.)
  • BUNDLING (tidsbesparelse med færdigretter osv.) og endelig
  • FRAGMENTATION (forskellighed)

Han sluttede af med at påvise, at der er kæmpemæssige behov for at blive bedre til at forklare facts omkring produkterne, gerne i form af storytelling m.v. En uhyre interessant formiddag forelæst af en ildsjæl – og en passende optakt til buffeten på Skallerup Seaside Resort.