Professor Svend Brinkmann i Det musiske Hus, Frederikshavn

2019-01-17T11:55:10+00:0026. maj 2016|Ledelse og kommunikation|

Frederikshavn Erhvervsforening havde skudt papegøjen ved at engagere professor Svend Brinkmann, Aalborg Universitet til foredrag i Det musiske Hus, hvor der var mere end 300 mødt op en torsdag eftermiddag. Hans bog “Stå Fast” – et opgør mod tidens udviklingstvang, er blevet en bestseller, og han er selv blevet bestormet af foreninger m.v., der vil høre hans fortælling, der i al korthed går ud på, at den udviklingstvang, der præger vores kultur, gør os blinde for de væsentlige ting i livet som pligtfølelse, værdighed og sindsro.

 

Han mener, at tidens krav til evig omstilling og forandring skaber mange frustrationer, og han opstiller en 7-trinsguide, der skal forstås med et glimt i øjet:

  1. Hold op med at mærke efter i dig selv
  2. Fokuser på det negative i dit liv
  3. Tag nej-hatten på
  4. Undertryk dine følelser
  5. Fyr din coach
  6. Læs en roman – ikke en selvhjælpsbog eller en biografi
  7. Dvæl ved fortiden

Ved at følge disse råd, skulle man blive bedre til at affinde sig med sig selv, komme uden om uhæmmet positiv tænkning og opnå en mere realistisk livsindstilling.

Det kan alt sammen læses i hans bog “STÅ FAST”, Gyldendal Business, der på forsiden illustrerer, at det gælder om at komme tilbage til rødderne!

Det hele oser af gode gamle jyske værdier. Og der må være noget om snakken, siden så mange mennesker klapper begejstret.

Jeg er med på holdet, men vil i dette tilfælde tage JA-hatten på og anbefale at købe bogen og læse den som en roman!