F.f.I. fodbold 85 års jubilæum

2016-06-25T00:00:00+00:0025. juni 2016|Kaj og familien|

Fodboldafdelingen havde inviteret alle 1. holdsspillerne til 85 års jubilæumsfest på Fodboldvej, hvor der var mødt 150 deltagere til festligt samvær med stor buffet og fadøl i stride strømme. Jeg har nu aldrig spillet på 1. holdet, men var inviteret med som kasserer fra 1964 til 1970.

 

    

 

Der var lavet bordplan, og jeg blev placeret ved bord nr. 1, der bestod af de ældste deltagere. Var så heldig at blive sidekammerat til legendariske fløjhalf Svend Poulsen, der var en af de bærende kræfter i turen fra Jyllandsserien til 1. division.

 

Opturen fik som bekendt en alvorlig afslutning, da Harald Nielsen forlod klubben til fordel for Bologna. Da Harald rejste efter forårssæsonen 1960 førte Frederikshavn 1. division, men undgik med nød og næppe nedrykningen, der så kom i 1961. Senere landsholdstræner Kurt Nielsen var i 2 perioder træner i Ff.I. Første gang i 1950’erne, hvor han kom fra Marseilles og havde stor succes. Da det så gik ned af bakken, kom han tilbage i 1964 for at redde stumperne.

 

Jeg måtte stoppe med fodbolden, dels på grund af fibersprængninger, dels på grund af stor travlhed i firmaet, så jeg tog jobbet som kasserer og havde dermed ofte besøg af Kurt Nielsen, der virkelig var en guttermand. Han fortalte engang, at de om søndagen havde været i Århus og spille mod AGF. Han manglede midtbanespillere og havde overtalt Svend Poulsen, der var stoppet som aktiv, til at tage med til Århus og spille så mange minutter, som der var luft til. Nikkelaj (Kurt) fortalte, at Svenne lignede en sæk kartofler. Han blev placeret i midtercirkelen og holdt et kvarter og i denne periode havde han strøet om sig med chanceskabende afleveringer, der splittede AGFs forsvar i atomer.

 

Vi havde 5 timer sammen ved bordet, og der blev serveret et væld af løgnehistorier og pralehistorier. Han gav mig for øvrigt et chok, idet han bestilte 2 flasker rødvin. En til hver af os. Han vidste nemlig, at jeg ikke drak øl, og han ville gerne have vin. Han kom for øvrigt ikke til at mangle øl, idet der var en lind strøm af gamle kammerater, der ville hilse på ham, og de medbragte alle et glas fadøl, som han fordelte til bordet til stor glæde for selskabet. Det blev en dejlig eftermiddag, hvor jeg nød at være sammen med et varmt menneske. Stor tak til bestyrelsen (plus Mogens og Leif) for et fint initiativ, der gerne skal blive en årlig begivenhed.