Netværksmøde hos Skagen Havn

2019-01-17T11:55:10+00:0010. juni 2016|Ledelse og kommunikation|

Efter et meget vellykket besøg i Hirtshals var turen nu kommet til Skagen Havn, hvor 22 deltagere var mødt op for at høre havnedirektør Willy B. Hansen fortælle om det at drive Danmarks største fiskerihavn og Europas største center for pelagisk fiskeri.

 

Willy fortalte om ledelsesprocesserne, der er centreret om fire kærneforretningsområder:

  • Fiskeri & forarbejdning
  • Maritim service
  • Gods og bunkring samt
  • Krydstogt og oplevelsesøkonomi

Missionen er, at Skagen Havn skal på mængde og værdi være Europas førende fiskerihavn og en betydende erhvervshavn i Danmark, der på en unik måde kombinerer det moderne erhvervsfiskeri og en effektiv fiskeindustri med moderne maritim service, værftsindustri og oplevelsesøkonomi for derved at skabe nye forretningsområder og dertil knyttede aktiviteter.

 

Han gennemgik de forskellige værdikæder, hvilket var interessant for os, der lige har hørt professor Claus Grunert fortælle om vigtigheden af at arbejde med værdikæderne. Willy fortalte meget pædagogisk om kommunikationsprocesserne, inden vi kørte til havnen for at se et krydstogtsskib og de dertil knyttede havnefaciliteter. Man har netop færdiggjort etape 2 til kr. 226 millioner, der har givet en vanddybde på 12 meter ved indsejlingen og 11 meter vanddybde ved kaj.

 

Det hele bærer præg af, at Willy er gammel ubådskaptajn og dermed vant til de store dybder. Indsejlingsbredden er nu på 250 meter, og der er lavet 1,5 km nye ydermoler og i alt 600 meter ny kaj. Man er i gang med at gøre klar til etape 3, der skal give 15,5 ha bagland, 730 m kajanlæg og forlængelse af Nordmolen.

 

Vi fik et fint indblik i alle de mange aktiviteter og vendte godt mætte med indtryk tilbage til Color Hotel, hvor Rikke overraskede os med en super lækker frokost af skærising, nye asparges og nye danske kartofler.

 

En flot dag på Skagen – stor tak til Willy og Rikke.