Frokost på Noma

2019-01-16T14:25:54+00:0023. august 2016|Kaj og vin|

Hvis du har 3.300 kr. i overskud og lyst til skovmyrer og naturvin, skal du prøve en frokost/middag på Noma, der 2 gange er kåret til verdens bedste restaurant og har 2 stjerner i Michelin. Hvis du derimod er til rødt kød, kartofler, sovs og rødvin, skal du holde dig væk.

 

Det at få en plads er i sig selv en prøvelse, idet man på et tidspunkt var oppe på 100.000 på venteliste, og det kunne naturligvis ikke fortsætte, så i dag er der bestemte dage, hvor man kan gå ind og reservere. Når der er udsolgt, lukker reservationen, og man må vente til næste måned og være hurtig på aftrækkeren. Ved hjælp af Annettes snilde, var det lykkedes at få en plads til frokost.

 

Maden er baseret på nordisk madkultur og ingredienserne er så vidt muligt hentet ude i naturen, såsom korn, urter, bær, honning, jomfruhummer, pighvar, krabber, svampe, søpindsvin osv. osv., og den helt store attraktion er levende myrer.

 

Når måltidet er slut, bliver alle inviteret på en besigtigelse af køkkenet og øvrige lokaliteter guidet af en af de 50 kokke! Vi fik en meget flink ung mand, der havde været kok på Noma i nogle måneder. Jeg kunne høre, der var noget med hans sprog, så jeg spurgte på sædvanlig amerikansk facon: “Hvor kommer du fra?”. Han kom fra SINDAL! Vi fik derefter en super forevisning.

 

Noma flytter til sommeren 2017 til Refshaleøen, hvor de indretter en ny og større restaurant med egen køkkenhave. Det bliver spændende.

  

 

Menu

  • Rabarber og sukker tang
  • En platte: Knækbrød & skovmyrer, syltet vagtelæg, et stort solbær
  • Radissetærte
  • Søpindsvin og hasselnødder
  • Brød og smør
  • Friskost fra i morges med grønne jordbær og strandmælde
  • Hestebønner grillet med kirsebær og stikkelsbær
  • Hummer med lavendel og hybenrose olie
  • Sprøde vilde roser og danske ærter
  • Dampet kongekrabbe med æggeblommesauce
  • Grillet grønt og tørrede kammuslinger
  • Pighvar stegt på ben med friske skawrejer
  • Fåremælksyoghurt og myrer
  • Grillede rosenblade og ristet byg
  • Mos med chokolade
  • Karl johan svampe
  • Æggesnaps
  • Vilde bær

Vine

 

  • 2015 Les Jongleurs, Toby & Julie Bainbridge, Chavagnes les Eaux, Anjou
  • 2015 Abeurador, Loreano Serres, Pinell de Brei, Terra Alta
  • 2013 Le Sentier du Clou, 1er cru, Domaine Derain, Saint-Aubin, Bourgogne
  • 2015 Lay Purus, Rita & Rudolf Trossen, Kinheim-Kindel, Mosel
  • 2013 Sicilia “1213”, Guccioine, Monreale, Sicilien
  • 2015 Crémation à l’Oselle, Daniel Sage, Ardèche
  • 2011 Les Enfants Terribles, Anthony Tortul, Béziers, Languedoc