Vild med Verdens møder forskningen ved Aalborg Universitetshospital

2019-01-17T11:55:10+00:0026. august 2016|Ledelse og kommunikation|

Årets besøg på Aalborg Universitetshospital foregik i Forskningens Hus, hvor forskningschef, klinisk lektor, Ph.d. Institutleder Søren Pihlkjær Hjortshøj tog imod os med kaffe og rundstykker, inden han kastede sig ud i et uhyre spændende foredrag om forskningens vilkår og muligheder, herunder en lang række eksempler på forskningsområder.

 

Efter 1½ time blev vi ført til et spændende center for færdighedstræning og simulation. Simulationstræning har været kendt inden for flyveindustrien i mange år (træning i at lande på Hudson River) men her var det avancerede dukker der i et samspil med computere med storskærme agerede patienter, hvor de studerende, læger m.v. kunne øver sig i virtual
reality.

 

Den daglige leder Trine Christensen fortalte om vigtigheden af at arbejde som team, og hun arbejdede meget med at forbedre teamsamarbejde og kommunikation. Efter denne meget interessante demonstration afsluttede Søren Hjortshøj med at fortælle om fremtiden, herunder vilkårene når det nye kæmpehospital skal tages i brug år 2021.

Dagen sluttede med en omgang sandwich, så vi var mættet både fysisk og mentalt efter en meget lærerig formiddag.

 

Søren Pihlkjær Hjortshøj