Sommermenu a la August

2017-07-26T00:00:00+00:0026. juli 2017|Kaj og familien|

I gamle dage var det populært, at Københavnerbørn var på sommerophold i provinsen. Vi er så heldige, at Marie (15 år) og August (18 år), der normalt lever på Østerbro, har tilbragt en del af den såkaldte ”sommer” i Vendsyssel.

Det vil føre for vidt at gennemgå forløbet, men for at illustrere et af højdepunkterne er, når August agerer som chefkok. Hvis jeg var talentspejder, ville jeg omgående tilknytte ham som udvikler af klubbens madkultur. Her er beskrivelsen af aftenens menu indtaget på vestterrassen i 22 grader og strålende sol:

1) Græskarsuppe med stegte kantareller og græskarkerner
2) Carpaccio med sauce Provencale
3) Courgetter stegt i brunet smør og pyntet med blomster
4) Friske sommerkål vendt i creme fraiche og hakket persille
5) Nyopgravede rødbeder og gulerødder stegt med capers og friske urter – hertil bagt torsk og pocheret æg
6) Ost – Morbier med lun bolle
7) Grand finale i tærte med nyplukkede hindbær, jordbær, hyldeblomstsukker og let pisket creme fraiche

Hertil vand fra Tolne bakker, dejlig 2015 Santenay Sous les Roches fra Domaine Bachey-Legros, 2015 Morgon fra Domaine Dominique Piron og 2006 Champagne Grand Cru Blanc de Blancs fra Duval-Leroy.