Aalborg Symfoniorkester – Musikalske eventyr

2018-01-25T00:00:00+00:0025. januar 2018|Kaj og familien|

Program:
Ludwig van Beethoven – koncert nr. 5 for klaver og orkester – Kejserkoncerten

 

Nikolaj Rimskij-Korsakov . Shererazade – symfonisk suite, op. 35

 

Dirigent Francois Leleux

 

Solist Francois-Frédéric Guy, klaver

 

Koncertmester Yana Deshkova

 

To franskmænd i spidsen for aftenens koncert. Og begge har vi set og hørt tidligere og de hedder begge Francois. Dirigenten havde sidste gang konen med. Hun var skøn at skue og spillede fantastisk violin. Pianisten var en oplevelse, så klaverkoncerten blev en kæmpesucces. Guy måtte give et ekstranummer og da han yndefuldt spillede ”Für Elise” var salen ved at vælte, så ham får vi sikkert at høre igen.

Korsakov ønskede at skaber et farverigt symfonisk værk med orientalske associationer. Den populære arabiske fortællersamling 1001 nats eventyr blev rammen for værket. Det hørtes naturligvis på musikken, hvor hovedfortælleren er identisk med soloviolinen, der blev spillet af koncertmester Yana Deshkova. Det gjorde hun så følelsesmæssigt, at salen faldt helt i svime og belønnede hende og orkestret med stående bifald i flere minutter.

En værdig afslutning på en stor aften, der for øvrigt blev introduceret af orkestrets fjøjtenist Claus Ettrup Larsen, der må have en stor fremtid som toastmaster