Musikkens Hus. Gribende Gigantisk.

2018-01-19T00:00:00+00:0019. januar 2018|Kaj og familien|

Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester i samarbejde med Det jyske Musikkonservatorium, opførte Gurrelieder af Arnold Schønberg med Marc Soustrot som dirigent, Miina-Liisa Värelä sopran, Tenor Torsten Kerl, Alt Elena Batoukova-Kerl, Baryton Arnold Bezuyen, Bas Petri Lindroos, Fortæller Stig Fogh Andersen, Aarhus Studiekor, Cæciliakoret og Nota-koret. Dertil kom 90 strygere, 25 træ- og 25 messingblæsere, 11 slagtøj og 4 harper. Der var ikke mange meter tilovers på scenegulvet. Heldigvis kunne sangkoret placeres ideelt foran orglet på 2. sal. Jeg tror ikke jeg overdriver, når jeg påstår, at der var mindst 300 medvirkende. Det er ny rekord i Aalborg og hele flokken fortsætter til Aarhus, hvor man også sprænger alle rammer. Solisterne var kommet på hårdt arbejde for overhovedet at blive hørt, men takket være den fantastiske akustik, lykkedes det at komme ud over rampen. Lidt af et mirakel, at det lykkedes når man tænker på, at 90 strygere og 50 blæsere m.fl. skulle overdøves. Men det lykkedes dirigenten at give plads til både orkestret og solisterne, det var stort.

Tænk sig at det er muligt at få så mange musikere og sangere til at begynde på én gang og slutte samtidigt.Det var i bogstavelig forstand en stor aften.