La Traviata i Aarhus

2018-02-03T00:00:00+00:003. februar 2018|Kaj og familien|

Vores årlige musik tur til Aarhus gik i år til Jyske operas opførelse af La Traviata i Musikhuset, der stadigvæk føles som et stort aktiv for Aarhus.

Verdis la Traviata er uropført i 1853 i Paris, men i denne udgave er handlingen henført til 1930erne, hvilket naturligvis giver en ganske anden opsætning.

Forestillingen har alle de elementer en opera skal have. Masser af kærlighedsscener, flere bejlere til Violetta, der i dette tilfælde er en ung letlevende kvinde, der bor sammen med sin elsker, der er baron. En ung mand Alfredo har længe været forelsket i Violetta og de flytter sammen på landet, for bl.a. at styrke hendes vaklende helbred. Hun bliver imidlertid opsøgt af Alfredos far (i rullestol), der tvinger hende til at forlade Alfredo og flytte tilbage til Paris, hvor Alfredo for øvrigt forsøger at skrabe penge sammen. Han overlever en duel med den oprindelige baron. Det hele slutter med ,at de sammen vil forlade Paris, men for sent. På trods af nogle minutters livskraft, hvor hun tror på, at hun overlever, falder hun død om. Normalt vil der i afslutningsscenen være masser af aktører, men i dette tilfælde var hun ganske alene på scenen.

De bærende sangere var eminente og Aarhus Symfoniorkester leverede en stor præstation med de mange skønne melodier.

Vi glæder os allerede til næste år.