Reception for professor emeritus Jørgen Gulddahl Rasmussen, AAU

2018-02-15T00:00:00+00:0015. februar 2018|Kaj og familien|

Ved receptionen i torsdags oplevede jeg det usædvanlige, at flere af de mennesker jeg mødte ved universitetets start i 1974, var mødt op til receptionen i anledning af Jørgen Gulddahl Rasmussen overgang til pensionist. Jørgen var selv en af de allerførste, da han mødte op i Frederikshavn med en gruppe HA studerende, der skulle skrive opgave med udgangspunkt i problembaseret læring, dvs. at finde frem til hvilke problemer, der var i firmaet og fremkomme med forslag til løsning. Det gav for øvrigt anledning til en hel del turbulens, idet vi ikke var helt enige i problemdefinitionerne, men efterhånden havde vi grupper af studerende gående hele året, så vi blev efterhånden tilpasset!

 

Da jeg selv startede som censor på AAU i 1981, var det ofte med Jørgen som vejleder, så vi havde mange fælles oplevelser. Samarbejdet fortsatte faktisk helt frem til, jeg sluttede som censor i 2014. Flere af de gamle elever vendte tilbage til AAU som ansatte og er i dag lektorer eller professorer. Ved receptionen holdt flere af dem tale for Jørgen, og professor Hanne Seemann holdt hovedtalen. Hun havde nemlig haft Jørgen som vejleder og arbejdet sammen med ham lige siden. Jeg husker hende også tydeligt som temmelig rapkæftet, men altid med til at skabe liv og glade dage, og det gælder stadigvæk. Allan Næs Gjerding havde forfattet sange i dagens anledning, så vi fik en omgang fællessang, og Jørgens nærmeste kollega de senere år Mette Vinther Larsen ledede slagets gang og holdt en meget personlig tale for Jørgen.

 

Jørgen kunne derfor afslutte en meget vellykket reception og takke for fortrinligt samarbejde, hvor han selv har levet op til hans egen tese om, at ledelse aldrig har været en enmandsbedrift men en samspilsbedrift baseret på relationer og meningsskabelse.