Trøffelaften på Ruths med Jakob, Thomas og Michel

2019-01-16T14:25:53+00:0010. februar 2018|Kaj og vin|

Tre stjernekokke havde inviteret til trøffelaften på Ruths Gourmet i Skagen. Det var den nye chefkok på Ruths, Jakob Spolum, Thomas Pasfall, ejer af restaurant Pasfall, Odense og mesteren over alle mestre, Michel Michaud, der nu er senior rådgiver på Ruth. De havde fordelt opgaverne således:

 

Spolum

Snacks med rischips & comté, rugkiks & coppa, æbleskive & løgcreme
Pol Roger rosé Champagne 2008

Spolum

Tatar af kammusling med blomkål & muslingsfløde
Willi Shaefer ”Graachere”, Riesling trocken, Mosel 2016

 

Pasfall

Tempereret torsk, jordskokke & brunet smør
Jean Marc Boillot, Montagny 1er cru, Bourgogne 2016

 

Michaud

Ricotta med frølår, blækspruttenet & revet parmesan
Montirius Cuvee Mineral, Vacqueyras 2006

 

Pasfall

Stegte kalvebrisler & foie gras, æble, løg & hønseblanquette
Benjamin Leroux, Bourgogne Rouge 2014

 

Michaud

Spæd lammebov fra Pyrenæerne, auberginecaviar & trøffelsauce
Franck Balthazar, Casimir Balthazar Cornas 2015

 

Spolum

Kvæde, honning, vanilje & trøffel iscreme
Cauhapé, Symphonie de Novembre, Jurancon 2011

 

Selv om vi spiste og drak i 5-6 timer, var alle veloplagte og tilpas mætte. En flot aften, der blev endnu bedre ved, at de tre herrer og hotellets tjenere udførte en perfekt oplevelse.