Verdenshornist i Musikkens Hus, Aalborg

2018-03-08T00:00:00+00:008. marts 2018|Kaj og familien|

Aftenens program:

Claude Debussy Printemps – symfonisk suite

 

Wolfgang Rihm Koncert for horn og orkester

 

Jean Sibelius Symfoni nr. 2

 

Dirigent Ejvind Aadland (Trondheim)

 

Solist Stefan Dohr, horn (Essen, Køln, Berlin)

 

Koncertmester Yana Deshkova

 

Planlæggerne af årets koncerter, havde nok ikke forestillet sig, at årets forårskoncert skulle foregå i bidende kulde. Men orkestret og solisten formåede at holde varmen med en anderledes koncert, der var præget af Debussys Printemps, hvor der ovenikøbet blev spillet firehændigt klaver, hornkoncerten med tyskeren Wolfgang Rihm som solist. Han formåede at spille på hele følelsesregistret og i ekstranummeret fik han toner frem så sagte og bløde, at man ikke anede de eksisterede på horn. Symfoni nr. 2 af Sibelius blev en demonstration af finsk atmosfære, præget af 1000 søer, store skove, mange krige osv. Den norske dirigent Ejvind Aadland følte sig rigtig hjemme i samspillet med orkestret, så det blev alligevel på trods af kulden, en rigtig forårskoncert